25 september 2016
13:45

Pajala IF

Referat: Sunderby SK - Pajala IF

Med lördagens match kvar i huvud och ben checkade vi ut från hotellet och begav oss mot Sunderbyn och match mot ett ungt och hungrigt hemmalag.

Första perioden är riktigt dålig från vår sida. Det går långsamt med boll, passningarna sitter inte på blad och vi får inte fast många bollar djupt. Det blir Hawaiibandy med mycket kämpa och extremt lite skönspel. Perioden slutar 0-0 och skotten 5-3 vilket säger det mesta om hur det såg ut.

Inledningen av andra är den första lik, men sakta men säkert tycker jag vi börjar ta över mer och mer. Vi åker på en väldigt tveksam tvåa efter 9.26 då Pitkänen tydligt blirfälld, men ist för frislag åker på liggade spel. Vi spelar bra box och släpper inte till några farligheter. Men med drygt 20 sek kvar dalar ett höstlöv in och hemmalaget tar ledningen. 11.42 är det vår tur i pp men det vill sig inte riktigt. 15.32 kommer kviteringen då Pitkänen trycker in bollen köksvägen. Minuten senare tar vi ledningen på en spelvändning där Lea hittar Jani som får på en riktig pärla otagbart för hemmamålvakten. Med 14 sek kvar av perioden gör Pitkänen sitt andra för dagen med en hård handledare från snäv vinkel.

Skott: 3 - 7

58 sekunder in i tredje åker Henta ut för obstruktion. Boxen är tajt och vi reder ut underläget. Vi har lite bättre snurr i anfallszon i tredje och 4.06 resulterar det när Carro drar in 1-4. Jag tycker vi kontrollerar händelserna på ett bra sätt i tredje och stundtals glimtar vi till med fina kombinationer. 11.47 kommer nästa chans i pp och denna gång får vi utdelning och dödar matchen. Pitkänen skjuter och Emma är på rätt plats framför kassen och slår in returen. Vi har bud på ytterligare mål men det är hemmalaget som får sista ordet då de reducerar i pp (matchens bästa brytning åker Jani ut för) med drygt 1 å 30 kvar.

Skott: 10 - 9

Ja, hur skall man sammanfatta denna geggiga insats? Det var segt och okoncentrerat men i slutänden visar vi ändå att vi trotts detta klarar av att vinna och iaf stundtals visa vad vi kan. Sunderbyn visar stort hjärta och ger oss inte en centimeter gratis. När vi väl börjar få fast bollen djupt i anfallszon kommer åxå rullet och chanserna. Vi släpper in två i box trots att jag tycker vi spelar ok i denna spelform. Jag funderar på hur det kommer sig att vi som spelförande lag har 6 utvisningsminuter och hemmalaget 4 trots att vi får mängder med frislag med oss för slag och låsningar. Samma tendenser fanns i lördags och jag tycker nog att vi borde haft med oss fler överlägen i helg. Ibland var frustrationen bland spelarna på bänken stor och kanske stal detta lite fokus. Bland backarna förtjänar Sara extra plus. Framåt är Evvis en otrolig motor som driver på laget. Pitkänen fortsätter göra mål och Jani visar att formen är på uppåtgående. Cessi stor å stabil i kassen och belönades med Örjan efter matchen.